Składniki
Ciasto:

- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 200g masła
- 2 jajka
- 3 łyżki kakao
- ½ opakowania proszku do pieczenia
- 200ml dżemu truskawkowego „Owocowa Rozkosz”
Masa serowa:
- 1kg twarogu
- 4 jajka
- 200g masła
- 1 szklanka cukru
- 1 budyń waniliowy
- ½ opakowania proszku do pieczenia
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą część zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na półgodziny.
Masło i cukier ubić z żółtkami i dodawać stopniowo do masy zmielony twaróg i budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia aż się zrobi puszysta masa. Na koniec wymieszać masę ze sztywno ubitymi białkami.
Wyjąc ciasto z zamrażalnika. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką.
Jedną część ciasta wykleić spód, na nią nałożyć 100mł dżemu truskawkowego, wyłożyć na to masę serową, za czym jeszcze raz 100mł dżemu i na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec w 180 stopniach około godziny.